Sivut

torstai 30. huhtikuuta 2015

Torilla valmistaudutaan vappuun

Vappuaaton iltapäivällä yöllinen nuoskasade oli muisto vain ja kauniisti paistava aurinko lämmitti Kuopion torilla vapun viettoon valmistautuvia. Lääketiedettä opiskelevat Alisa Alanne, Aleksi Montonen, Mari Koponen ja Juha Pääkkönen olivat pukeutuneet vapun kunniaksi lääkisläisten mustiin haalareihin ja tulleet torille odottelemaan kello 17.45 alkavaa Velj´mies-patsaan lakitusta.

- Kolme edellistä vappua olemme viettäneet Snellmanin puistossa, mutta nyt tulimme katsomaan lakitusta ja proffan uittoa, Alisa Alanne kertoo.

Opiskelijoille vappu on tunnetusti vuoden tärkeimpiä juhlia ja sitä vietetään huolellisesti. Tapahtumia on järjestetty koko viikoksi.

- Uutuus tänä vuonna oli ala-asteelta tuttu kevätjuhla suvivirsineen. Hymypoikapatsaiden sijaan jaettiin kurssikollegapalkinnot, Aleksi Montonen jatkaa.

Lääketieteen opiskelijat Alisa Alanne (vas), Aleksi montonen (takana), Mari Koponen ja Juha Pääkkönen ajoivat lakitusta odottaessaan ympyrää.
Torikauppa oli myös lähdössä reippaammin käyntiin hiljaisen aamun jälkeen. Vapputori on avoinna sekä 30.4. että 1.5. aamuseitsemästä iltakuuteen. Tippaleipiä, sekä reikä- ja hillomunkkeja myyvä Marlena El-Aidy kiittelee Kuopion kaupunkirakennelautakunnan eilen tekemää iltatoripäätöstä. Kokeilun ajan  23.5. - 29.8.2015 torilla voidaan käydä kauppaa maanantaista lauantaihin kello 21 saakka

- Onhan se älytöntä lopettaa torikauppa, vaikka asiakkaita on vielä tulossa torille iltaa viettämään. Melkein kaikki torikauppiaat ovat innoissaan iltatorista, El-Aidy hehkuttaa ja jatkaa asiakkaiden kanssa juttelua.
Marlena El-Aidyn mukaan reikämunkit ovat tehneet kauppansa aavistuksen hillomunkkeja paremmin.
Vapputori on avoinna sekä 30.4. että 1.5. aamuseitsemästä iltakuuteen. Torikauppiaiden lisäksi paikalla on muutakin hauskaa, kuten ongintaa.
Velj’miehen lakittaa vappuaattona Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta. Allastapahtuma, johon kuuluu myös mm. patsaan pesu ja proffan uitto, alkaa kello 17.45. 
Siskotytön pesee ja lakittaa Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAVOTTA vappuaattona kello 16 alkaen.
Joukkoliikenne kulkee vappuaattona perjantain aikatauluilla. Vapunpäivänä liikennöidään sunnuntain aikatauluilla.

Aukioloaikoja ja tapahtumia vappuna 2015

Teksti ja kuvat: Jukka Torikka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti