Sivut

torstai 7. toukokuuta 2015

Asukkaan asialla - Nyt saa innostua!Kuopiolaisilta kysellään parhaillaan lähidemokratian malleja. Kuinka ja mitä kautta asukkaat haluavat tulevaisuudessa vaikuttaa palveluitaan ja ympäristöään koskevaan päätöksentekoon. Mielellään vastaanotetaan myös kritiikkiä. 

Tarkoituksena on koota nyt aluksi lähidemokratiaan ja osallisuuteen liittyviä kokemuksia, mielipiteitä, toimintamalleja ja ehdotuksia.  Kuluvan vuoden loppuun mennessä aineiston pohjalta suunnitellaan vaiheittain kuopiolaisen lähidemokratian tulevaisuudenkuva. Lähestymistapa on poikkeuksellinen valtakunnallisestakin näkökulmasta.  Jyväskylässä tammikuussa valmistuneen väitöskirjan mukaan kansalaiset eivät yleensä pääse vaikuttamaan strategisen tason suunnitteluun ainakaan kansallisella tasolla (Anu Kettunen, 2015).  Kaupunginvaltuusto siemensi siten uuden toimintakulttuuurin synnyttämistä, kun asetti Kuopion lähidemokratiamallin valmistelun lähtökohdaksi asukkaiden mukaan ottamisen varhaisessa vaiheessa. Avoimesti ja läpinäkyvästi toimien.  

Tervetuloa mukaan lähidemokratian valmisteluun kaupungin verkkosivuilla Osallistu ja vaikuta –osiosta tai oikeusministeriön Otakantaa.fi sivustolta.  Otakantaa.fi- palvelussa voit seurata työn vaiheittaista etenemistä sekä perehtyä materiaaliin aina Kuopion lähidemokratiamallin valmistumiseen saakka. Mallin tulee olla määriteltynä huhtikuussa 2016.

Kuopiolainen asukas - päättäjä, työntekijä, eläkeläinen, järjestötoimija, yrittäjä, opiskelija-  kerro omat ajatuksesi! Mikä kuopiolaisessa lähidemokratiassa mättää, kuinka olisi parempi toimia tulevaisuudessa ja millaisia hyviä toimintamalleja meillä on jo olemassa! Tämä kysely on avoinna 18.6.2015 saakka.

Tehdään Kuopiosta yhdessä lähidemokratian
pääkaupunki!

Linkki kyselyyn.

Lisätietoja hankkeesta löytyy projektisuunnitelmasta ja etenemissuunnitelmasta.


Peilataan taakse mutta katsotaan ja mennään vahvasti eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti