Sivut

perjantai 24. huhtikuuta 2015

Verorekka Kuopion torilla


Verorekka päivystää torilla tänään 24.4.2015 klo 19 saakka.
Minkä puolueen kampanja-auto on massiivinen, oranssi rekka? Vaalithan menivät jo! Tosiasiassa rekka on tullut torille muistuttamaan kuopiolaisia äänestämisen sijaan toisesta kansalaisen velvollisuudesta, veroista. Veroehdotukset on lähetetty ja määräaika ilmoittaa muutoksista lähestyy.

Oranssi verorekka on kiertänyt pitkin Suomea ja parkkeerasi Kuopioon perjantaiksi 24.4. Sisätila on liikkuva verotoimisto, jonka sisällä Pohjois-Savon verotoimiston työntekijät neuvovat veronmaksajia sähköisen veroilmoituksen käytössä.

Annukka Bergrothin mukaan kiinnostuneita on ollut jonoksi asti.


Rekan sisältä löytyi neljä asiakastietokonetta sähköisten veroilmoitusten käyttöön ja ystävällisiä verotuksen asiantuntijoita. Kyselin Annukka Bergrothilta, mistä tempauksessa on kyse.
 - Tämä on ensimmäinen vuosi, kun tätä uutta tapaa lähestyä kansalaisia kokeillaan. Jatkosta ei vielä ole tietoa, mutta ainakin saatu palaute on ollut positiivista.

Mikäs kuopiolaisia on veroilmoituksissa puhuttanut?
- Eniten kysymyksiä tulee kotitalousvähennyksestä, joka on monelle uusi asia. Myös arvopapereiden myyntitulosta kysytään ja matkakulujen verovähennykset koskettavat monia, Bergroth kertoo.
- Paitsi että jalkaudumme turuille ja toreille, kokeilemme tänä vuonna myös tekstiviestimuistutusta. Lähetämme ensi viikolla 10 000 tekstiviestiä, jotka muistuttavat veroehdotuksen palauttamisesta. Lisäksi olemme avanneet vero.fi –sivulle chat-palvelun, jossa neuvomme veroasioissa. Käymme tämän uuden palvelun avulla noin 800 keskustelua päivässä.

Mitkä faktat veronmaksajan on syytä muistaa?
 - Jos veroehdotuksessa on korjattavaa, se on palautettava joko 7.5. tai 13.5. mennessä. Oma päivämäärä löytyy veroehdotuksesta. Jos korjattavaa ei ole, asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään. Viime vuonna 73 % veroehdotuksista ei ollut korjattavaa.

Kaisa Erkinkorpi kysyi Anni Ojalalta mm. kotitalousvähennyksestä ja oli kiitollinen saamastaan palvelusta.Teksti: Jukka Torikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti