Sivut

torstai 1. helmikuuta 2018

Yhdessä kohti hyvän elämän pääkaupunkia

Kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen
aloitti kautensa keskustelemalla
kuopiolaisten kanssa Kohtaamossa.
Olen aloittanut tänään 1.2. Kuopion kaupunginjohtajana. Tartun tehtävääni innostuneesti, luottavaisesti ja vastuuta tuntien. Pääsen aloittamaan tilanteessa, jossa vuosien ja vuosikymmenten työn jälkeen Kuopion mahdollisuudet avautuvat edessämme parempina kuin ehkä koskaan historiansa aikana.

Kuopion strategia vuoteen 2030 antaa suuntaviivat kaupungin kehittämiseen. Kuopiolainen toimintatapa on lupa tehdä toisin. Toimimme avoimesti, innostavasti, yhdessä ja asukasta varten.  Vaaleilla valitut päättäjämme ja kaupungin henkilökunta ovat vahvasti sitoutuneet visioomme ”Hyvän elämän pääkaupunki - terveyttä, hyvinvointia ja arjen rikkautta”. Hyvä yhteishenki ja poliittinen kulttuuri ovat vankka pohja tulevaisuutta rakennettaessa. Hienointa strategiassa on mielestäni kuitenkin se, että se on tehty yhdessä kuopiolaisten kanssa.

Kuopion uusi strategia on muotoiltu aikaan sopivaksi. Kaupungin toiminta on mahdollistavaa, mutta ei asukkaan puolesta tekevää. Tämä näkyy myös kaupungin toiminta-ajatuksessa ”Kuopio kumppaneineen mahdollistaa kestävän kasvun ja hyvän elämän”.

Kuopio on valtakunnallinen kasvuveturi, jossa kaupunkikeskus ja laajat maaseutumaiset alueet kehittyvät omine vahvuuksineen. Kestävän kasvun lähtökohtana on vahva työpaikkakasvu. Strategiamme velvoittaa kaupungin päättäjät ja henkilöstön huolehtimaan siitä, että Kuopiossa on hyvä elää ja yrittää. Yritysten toimintaympäristö on kunnossa, niiden palvelut kattavat ja sujuvat.

Erityisen tärkeää on, että työssäkäyntialueellamme on osaavaa työvoimaa. Voimme syystä olla ylpeitä kansainvälisesti tunnustetusta Kuopion terveys-, ympäristö- ja hyvinvointiosaamisesta. Huippuosaajina toimivat Itä-Suomen yliopisto, Savonia ammattikorkeakoulu ja tutkimuslaitokset sekä alueen yritykset.

Uudesta, älykkäästä Savilahden kaupunginosasta on rakentumassa kansainvälisesti kiinnostava ja haluttu asuin-, opiskelu ja työssäkäyntialue. Savilahden laaja ja monipuolinen osaamiskeskittymä tuottaa innovaatioita ja jalostaa niistä uusia sovelluksia ja uutta liiketoimintaa alueelle.

Hyvän elämän pääkaupunki korostaa terveyttä, elinvoimaa ja arjen rikkautta kaikessa toiminnassa. Omasta kunnosta huolehtimisen rinnalla on hyvä muistaa hengenravinto eli mahdollisuus nauttia kulttuurista ja tapahtumista. Kulttuurielämä kaupungissamme on monipuolista. Kehitämme edelleen elinvoimaista kaupunkikeskustaa ja monimuotoista kaupunkikulttuuria sallimalla ja rohkaisemalla uusien ilmiöiden ja tapahtumien luomista.


Jarmo Pirhonen
Kuopion kaupunginjohtaja

Lisätietoa Kuopion kaupungin strategiasta: https://www.kuopio.fi/fi/strategia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti