Sivut

torstai 19. lokakuuta 2017

Suomi100 vie kuopiolaisen lasitaiteen Shanghain kattojen ylle
Kuopio on kansainvälinen kaupunki. Kansainvälisen yhteistyön suunnista olemme panostaneet viime vuosina erityisesti ystävyyskaupunkiimme Shanghai Pudongiin. Shanghai on yksiselitteisesti maailman suurimpien kaupunkien joukossa ja merkittävä kansainvälinen keskus. Pudong on Shanghain talouskeskus, jossa sijaitsevat Shanghain pörssi ja kansainvälinen lentokenttä, sekä kaupungin tunnetuimmat pilvenpiirtäjät.

Suomi100 on suuri juhlavuosi myös Kuopiolle ja se näkyy Kiinassa saakka. Viime viikolla Shanghai World Financial Centerissä avattu kuopiolaistaiteilija Ritva-Liisa Pohjalaisen lasitaideteosten näyttely antaa näkymiä suomalaisuuteen ja suomalaisen naisen tarinaan Suomen itsenäisyyden sadannen juhlavuoden kunniaksi.

Samalla esittelemme kiinalaisille näyttelyvieraille Kuopiota matkailullisena Järvi-Suomen pääkaupunkina. Kerromme Kuopion tarinaa ja esittelemme siihen kuuluvaa, kaupunkiin keskittynyttä vahvaa hyvinvointi- ja terveysosaamista, sekä matkailumahdollisuuksia Kuopiossa ja sen lähialueilla. Tavoitteenamme on saada kiinalaiset valitsemaan Järvi-Suomi tulevaksi matkakohteekseen. Matkailu Kiinasta Suomeen ja Eurooppaan lisääntyy kiihtyvällä tahdilla. Kuopio on hyvissä ajoin ottamassa osuuttaan matkailijoiden virrasta. 

Tiedätkö, missä tornissa Kuopiota esitellään?
Kiinassa on valtavat markkinat turvallisille ja luotettaville elintarvikkeille ja etenkin maitotuotteet nousevat usein esiin kiinnostavana osa-alueena. Myös turvalliset lastenruoat ovat Kiinassa suuressa roolissa. Kuopio on maidontuotannon ykkösalue Suomessa sekä lisäksi erittäin merkittävä ravitsemustieteen ja ruokaturvallisuuden tutkija ja kouluttaja. Delegaatiomme mukana Shanghaissa vieraili merkittävä joukko paikallisten yritysten ja liike-elämän edustajia kartoittamassa markkinoita ja yhteistyön mahdollisuuksia.

Pilvenpiirtäjän ikkunat on teipattu niin,
että niistä näkyy kuopiolaista järvimaisemaa.
Kuopiolaisille ehkä näkyvintä yhteistyötä on tehty koulutuksen alueella. Monet ovat varmasti panneet merkille kuopiolaisissa kouluissa usein vierailevat kiinalaisoppilaat- ja opettajat. Keskeisiä tavoitteitamme ovat kulttuuritietoisuuden lisääminen, pohjan luominen tulevaisuuden Kiina-osaamiselle sekä suomalainen koulu, opetusmenetelmät ja oppimisympäristöt, jopa mahdollisena vientituotteena.

Kuopiolaiset koululaiset ja lukiolaiset, sekä opetushenkilökunta ovat vierailleet Shanghaissa vuosittain ja vastaavasti kiinalaiset oppilaat ja opettajat ovat tehneet vierailuja kuopiolaisiin kouluihin ja perheisiin. Seuraavaksi Kuopion ja Shanghai Pudongin yhteisenä tavoitteena on tehdä yhteistyöavauksia myös varhaiskasvatuksen suuntaan ja syventää yhteistyötä ammatillisen toisen asteen koulutuksen alueella.

Kaikessa ystävyyskaupunkitoiminnassa johtoajatuksena on, että toiminnan täytyy olla hyödyksi kuopiolaisille ihmisille ja yrityksille. Yhteistyö koulutuksen, kulttuurin ja matkailun saralla, sekä yritysten uusien mahdollisuuksien avaaminen jatkuvat. Pidetään kanavia maailmalle auki, sillä kansainvälisyys on vuosi vuodelta oleellisempi osa Kuopion tulevaisuutta.


Ritva-Liisa Pohjalainen kertoo taiteestaan näyttelyn vieraille.

2 kommenttia:

 1. "Suomi100 takes glass art from Kuopio to the rooftops of Shanghai" is a testament to the power of cultural exchange and artistic innovation. This extraordinary collaboration between Kuopio's glass artists and Shanghai's urban landscape showcases the beauty and creativity of Finnish craftsmanship on an international stage. By bringing the intricate artistry of Suomi100's glass sculptures to the bustling skyline of Shanghai, this project not only celebrates Finland's centennial but also fosters cross-cultural understanding and appreciation. Through the juxtaposition of traditional Finnish glassmaking techniques with the modernity of Shanghai's urban environment, this initiative transcends borders and showcases the universal language of art.
  Fairfax Divorce Lawyer

  VastaaPoista
 2. This blog encapsulates a mesmerizing journey of cultural exchange and artistic innovation, as Finnish glass art transcends geographical boundaries to grace the skyline of Shanghai. Through a captivating blend of tradition and modernity, this collaborative project celebrates Finland's centennial anniversary with a showcase of Kuopio's finest glass artworks against the backdrop of Shanghai's iconic skyscrapers. With its fusion of Finnish craftsmanship and global visibility, the initiative not only promotes cultural diplomacy but also fosters a deeper appreciation for the beauty and versatility of glass as an art form on the international stage.
  charlottesville fracture injury lawyer
  charlottesville bicycle accident lawyer

  VastaaPoista