Sivut

tiistai 2. toukokuuta 2017

TOPI -tiimi esittäytyy!

Edellisessä blogikirjoituksessa kerroinkin jo teille, hyvät lukijamme, TOPI -hankkeen laajenemissuunnitelmista. Laajeneminen on toteutunut, sillä Pohjois-Savon ELY -keskus hyväksyi helmikuun 2017 alussa TOPI -hankkeen laajennusta koskevan muutoshakemuksen. Sen myötä TOPI -hanke toimii nyt myös Siilinjärvellä, Suonenjoella ja Tuusniemellä. TOPI -tiimiin rekrytoitiin 1.4.2017 alkaen kaksi uutta työntekijää, joista toisen työpanos kohdentuu kokonaisuudessaan Siilinjärvelle ja toisen puoliksi Suonenjoelle ja Tuusniemelle.

Nyt kun TOPI -hanketiimi on kokonaisuudessaan koossa, aloitamme TOPI -tiimiläisten esittelyn!

Pyysin tiimiläisiäni vastaamaan muutamaan kysymykseen. Ensimmäiset vastaukset saapuivat toiselta uudelta TOPI -tiimiläiseltä Helyltä, joten tästäpä se lähtee!

Valoisaa kesän odotusta toivotellen,

Laura


HELY

Kuka olet?
Olen Hely Korventausta, KTM, ja minulla on lähes 15 vuoden kokemus työllisyydenhoidosta eri näkökulmista. Olen aiemmin toiminut mm. työhönvalmentajana, RekryKoulutusten järjestäjänä, kouluttajana ja pikaruoka-alan yrittäjänä.

Mikä on tehtäväsi TOPI -tiimissä?
Toimin työllisyyspalvelukoordinaattorina Suonenjoen ja Tuusniemen kuntien alueella (pääsääntöisesti ma-ti Suonenjoella ja ke-to Tuusniemellä). Työtehtäviini kuuluu TOPI -asiakkaiden ratkaisukeskeinen ohjaus töihin tai koulutukseen sekä yrityskontaktointi ja verkostoituminen.

Millaisella ajatuksella teet tätä työtä?
Jokaisella asiakkaalla on oma, erityinen tilanne työllistymisen polullaan. Kuuntelen. Tuen asiakkaan tavoitteellista toimintaa yksilöllisesti ja räätälöidysti tilanteen/tarpeen mukaisesti mm. työnhaun eri menetelmien tai asiakirjojen hionnassa. Ohjaan asiakasta toimimaan aktiivisesti ja löytämään itsenäisesti työllistymiseen tai kouluttautumiseen johtavaan ratkaisuun. Työni on rinnalla kulkemista, sparrausta, asiakkaan kanssa samaan suuntaan katsomista. Tarvittaessa autan myös yritysasiakkaita rekrytointiprosessin eri vaiheissa esim. palkkatukihakemusten tai työkokeilun asiakirjojen laadinnassa.

Miten vietät mieluiten vapaa-aikaasi?
Olen reissunainen - työpisteeni vaihtuvat parin päivän välein. Koska työmatkoihini kuluu päivittäin yhteensä 1,5 – 2,5 tuntia, on vastapainoksi ja mielenvirkistykseksi lähdettävä kävelylenkille, kuntosalille tai keilaamaan. Osallistun myös eri tavoin vapaaehtoistyöhön omassa kotikunnassani.

Mikä on mottosi?
Mottoni on jo kauan ollut: jalat maassa, pää pilvissä. Ja mielellään korkokengissä : )

Ja viimeiseksi: Pyysin sinua valitsemaan kuvan, joka jollakin tavalla kuvastaa sinua. Miksi valitsit juuri tämän, alla olevan, kuvan?


Asiakkaan työllistymispolku on välillä mutkainen ja mäkinen. Risteyskohdissa on valittava reitti, jota käyttää päästäkseen päämääräänsä. Valitsin tuon kuvan siksi, että työhönvalmentajana koen olevani henkilö, joka monin eri keinoin tukee ja auttaa matkalla olevaa asiakasta pääsemään perille.


Kuva: www.pixabay.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti